flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Пошивак Юрій Петрович склав присягу судді

29 липня 2020, 10:43

28 липня 2020 року новопризначений суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Пошивак Юрій Петрович склав присягу судді, після чого суд відновить здійснювати правосуддя.

Відповідно до статті 57 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» особа, вперше призначена на посаду судді, набуває повноважень судді після складення присяги судді під час урочистої церемонії у присутності Президента України.

На урочисту церемонію складання присяги суддями, яка відбулася на території Маріїнського палацу, також були запрошені керівники органів суддівського врядування і самоврядування: Голова Ради суддів України Богдан Моніч, Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, заступник Голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду Богдан Львов, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін та інші.

Після урочистостей на території Маріїнського палацу, у приміщенні Ради суддів України новопризначені судді отримали посвідчення судді та нагрудний знак судді нового зразка. Суддівські відзнаки вручив Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Колектив Старосамбірського районного суду Львівської області вітає суддю Пошивака Юрія Петровича та бажає йому гідно носити високе звання судді, бути в роботі незалежним, об'єктивним, чесним та непідкупним, компетентним і старанним, дотримуватися етичних норм, рівно ставитися до всіх сторін судового засідання і нехай ці принципи стануть головними і невід'ємними умовами щоденної і дуже важливої та складної роботи судді.

Фото: Офіс Президента України