flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА Обов'язкова реєстрація юридичних осіб в Електронному суді

29 лютого 2024, 16:11

Старосамбірський районний суд Львівської області нагадує учасникам судового процесу, що у зв'язку із змінами вснесеними Законом України № 3200-ІХ до Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України, з 20 лютого 2024 року стає обов'язковою реєстрація юридичних осіб у системі "Електронний суд".

Згідно даного Закону, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку.

Наслідками нереєстрації вищевказаних осіб в Електронному суді є: залишення позовної заяви без руху, повернення позовних заяв, апеляційних скарг, касаційних скарг; залишення без розгляду заяв та клопотань з процесуальних питань; неврахування заяв по суті спору.

З метою уникнення негативних процесуальних наслідків у поточних судових справах, а також задля отримання вчасних оповіщень про ініціювання судових справ за вашої участі, рекомендуємо здійснити реєстрацію вашої юридичної особи в системі "Електронний суд".

Нижче приводимо коротку покрокову інструкцію з реєстрації в "Електронному суді".

Крок 1. Переходьте за посиланням на сторінку реєстрації або входу.
 
Крок 2. Пройдіть авторизацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) керівника (директора) вашої юридичної особи.
 

На сторінці реєстрації слід обрати вкладку, відповідно до типу КЕП та зчитати ключ. Просимо звернути увагу, що необхідно обов'язково надати згоду на обробку персональних даних.

 

Крок 3. Внесіть анкетні дані.

  • Поле "РНОКПП/ЄДРПОУ" та "Компанія/ПІБ керівника" заповнюються автоматично
  • Вкажіть дату народження керівника компанії або дату реєстрації компанії
  • Внесіть адресу електронної пошти та номер телефону (вказані контакти будуть використані для надсилання кореспонденції по всіх судових справах компанії. Контакти можуть бути лише одні на всю компанію)
  • Підтвердіть адресу електронної пошти (введіть код, що надійшов на зазначену електронну адресу окремим листом (перевірте папку "спам", якщо код не надійшов)
  • Натисніть кнопку "Я ПОГОДЖУЮСЬ З УМОВАМИ КОРИСТУВАННЯ СЕРВІСОМ ЕЛЕКТРОННОГО КАБІНЕТУ" та кнопку "ПІДТВЕРДИТИ" в кінці форми реєстрації